tirsdag 1. mai 2012

"Det er i motbakke det går oppover.."
Canon EOS 350D m/ Canon EF-S 60 mm f/2.8 Macro USM
Minner meg om Miley Cyrus - The Climb.

5 kommentarer:

 1. Jeg har hatt lyst på et makroobjektiv lenge men alltid nedprioritert det framfor andre mer nedvendige ting. Men jeg lurer på om ikke dette faktisk ER helt nødvendig? ;)

  Flotte bilder Maren!

  SvarSlett
 2. Hei! Tusen hjertlig takk <3

  For å dele min egen erfaring, så ble foto MYE artigere og mer givende etter at jeg anskaffet et makroobjektiv. Bildekvaliteten blir mye bedre og skarpere, samt at det gjengir motivet 1:1.
  Ulempen er at makroobjektiver er lite allsidig, de har fast brennvidde som regel (uten mulighet for zoom), og om du vil ta portrettbilder, bør du stå ganske langt unna for å få med hele motivet du vil ta bilde av.

  Nå skal det sies at mitt objektiv er kun på 60 mm, noe som innebærer at jeg må ganske tett innpå det lille jeg vil ta bilde av (upraktisk ved lettskremte insekt m.m.), og det er litt vrient å få med "alt" på bildet om jeg tar bilder av andre ting (portretter, familiebilder, naturbilder osv.)

  For å gjøre det kort - jeg angrer IKKE på at jeg investerte i et makroobjektiv! Tvert i mot! Det er som om en helt ny verden har åpnet seg - bokstavelig talt. Man lærer etterhvert å se "det lille i det store" :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Glemte å nevne at om du er usikker på om du vil bruke penger på makroobjektiv, så finnes det makrofilter o.l. som er mye billigere enn objektiver. Er dog usikker på skarpheten og kvaliteten da jeg ikke har prøvd ut det før.
   Vil anbefale at du tar en titt på www.japanphoto.no (de er som regel billigst), eller at du stikker innom en fotobutikk og hører med de som er mer erfarne enn meg :p

   Slett
 3. Tusen takk! Jeg har så det holder til portretter og annet, men mangler dette...

  SvarSlett